Hogyan érzed magad, kreatív DIY leírás gyerekeknek

Most egy egyszerű óvodás gyerekekkel is elkészíthető kézműves érzelem kifejező arc készítését mutatom be. Az elkészítése egyszerű, de az érzelmek felismerésében kiemelt szerepet kap egy ilyen gyakorló arc.

Így ajánlom óvónőknek, tanároknak az elkészítését egyaránt, illetve az arc segítségével az érzelmek helyes felismerését.

Szükséges alapanyagok:

  • papír, színes papír
  • milton kapocs

Elkészítésének leírása:

  1. Egy erősebb rajzlapra rajzoljunk egy kört, mondjuk egy tányér segítségével, majd vágjuk ki a kört. Ez lesz az  arcnak az alapja.
  2. Színes lapokból vágjuk ki a szemeket, orrot, szemöldököt, szájat, arcpírt, vagy a könnycseppeket.
  3. Milton kapocs segítségével rögzítsük az arc részeit. Érdemes minden arc részletet a közepén rögzíteni az alaphoz, hogy minden irányba fordítható legyen, és a gyerekek az alap érzelmi kifejezéseket be tudják állítani rajtuk.

Elkészítésének lépései képekkel:

Érzelmek gyakorlása:

  dühös

  vidám

szomorú

 

Az arckifejezések megalkotásánál érdemes a gyerekeknek először csak az érzelmet megmondani, hogy állítsák be ők, mit szoktak látni szüleik és környezetük arcán, amikor azt az érzelmet érzik.

Majd pedig után a korosztályuknak megfelelően elmondani azokat a metakommunikációs jeleket, aminek segítségével a későbbiek folyamán könnyebben fel tudják majd ismerni az érzéseket.

Jó szórakozást és kellemes játékot 🙂

 

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .