Minden nő érzelmileg intelligens? Minden férfi érzelmileg nulla?

Van mit tisztázni ezen a területen. Viszont mielőtt valaki a negatív érzelmeit kiszabadítaná a palackból, gyorsan válaszolok a két kérdésre, majd pedig kifejtem mit is szerettem volna mondani.

Nem, nem minden nő érzelmileg intelligens, és a férfiak érzelmileg nem nullák, sőt nagyon is érző lények, temérdek mennyiségű érzelemmel.

És tudom, hogy még itt is kiborul a bili egyeseknél, de a következőt szeretném ha minél több ember megértené.

Attól hogy valaki érzelmes és hihetetlenül sok érzelme van, attól még érzelmileg nem intelligens.

Lehet valaki egy érzelmi terrorizáló úgy is, hogy csordultig van érzelmekkel, és lehet valaki úgy is terrorizáló, hogy egy csepp érzelem nem szorult belé.

Az érzelmi intelligencia (EI) az intelligencia vagy a képességek azon fajtája, ami a saját és mások érzelmeinek érzékelésével, kezelésével és pozitív befolyásolásával kapcsolatos.

Tehát az érzelmi intelligencia azt mutatja, hogy társas kapcsolódásinkban hogyan kezeljük és éljük az érzelmeinket. Hogyan ismerjük fel a másik érzelmeit, és hogyan reagálunk rá. Illetve a saját érzelmeinket hogyan dolgozzuk fel.

Aki magas érzelmi intelligenciával rendelkezik és az érzéseit meg is tudja élni, az a társas kapcsolatokban könnyen tud boldogulni.

Azonban akinek alacsony az érzelmi intelligenciája, de magas az érzelme, az nagyon szenved attól, hogy elutasítják, sőt sokszor érzéketlennek bélyegzik.

Ezért kiemelkedően fontos, hogy az érzelmi intelligenciánkat fejlesszük képezzük. Mert a jó hír, hogy az érzelmi intelligencia fejleszthető és tanulható.

Miért tartják a férfiakat érzelmileg nulláknak?

Sokan még maguk a férfiak is a mai napig elutasítják az érzelmek megélését. Évezredeken keresztül arra tanították őket, hogy erősek és bátrak legyenek, és ne pedig nyafogós lúzerek...

Ne bólogass ez nem indok, hogy miért nem tanultál érzelmi intelligenciát.

Ugyanis minden kisfiúnak van egy édesanyja, aki testi felépítéséből adódóan hormonálisan érzelmeket közvetít (Ezért kiemelkedően fontos, hogy az anyák bújjanak és sokáig tudjanak érzelmileg kapcsolódni a gyermekeikhez) a gyermek számára. Azaz megtanulja azt az édesanyjától, mik azok az érzelmek, és hogy hogyan lehet őket megélni, illetve azt is megtanulja ilyenkor a gyermek, hogy az érzelem mennyire biztonságos, avagy nem biztonságos.

Nyugalom, türelmetlen apukák, jönnek most az apukák szerepének fontossága is.

Tehát annak a fiú gyermeknek van egy apukája is, aki szintén vagy kimutatja hogy a férfiaknak is vannak érzelmei, vagy megtanítja arra a gyermeket, hogyan ne mutassa ki az érzelmeit (Ezért roppantul fontos, hogy az apukák is megmutassák, hogy vannak érzelmeik, mert így a gyermek úgy szocializálódik, hogy nem fogja szégyenleni az érzéseit)

Ezzel a gyermek a két szülőjétől megtanulja, hogy vannak érzelmek, és hogy melyik szülő milyen érzelmet tanított neki. De ettől még nem lesz érzelmileg intelligens a gyermek. Mert azt nem tanulja meg, hogy hogyan reagáljon az érzelmekre. Azt abból fogja megtanulni, ahogyan az ő érzelmeire reagál az apukája, anyukája, majd pedig ugye a környezete.

Tehát ha az anyuka és az apuka rosszul reagál a gyermek érzelmeire, akkor érzelmi intelligenciát tekintve egy sérült vagy visszamaradott gyermeket kapunk, aki felnőttként cipeli ezt tovább.

Pluszban rárakodik az egész folyamatra az is, hogy a szülői minta, azaz a férfi női kapcsolódás érzelmi intelligenciája milyen volt. Azaz az édesanya és az édesapa érzelmileg mennyire voltak intelligensek.

A sok veszekedés, civakodás, düh alacsony érzelmi intelligenciát eredményez, viszont egy valóságban is kiegyensúlyozott párkapcsolat a közös együttműködés által és az érzelmek megfelelő megértéséből és kezeléséből magas érzelmi intelligenciát fog eredményezni.

Ez egy külön témakör lehetne, milyen érzelmeket adnak át a szülők a gyermekeiknek.

A rossz hír, hogy ma Magyarországon nem a boldog családi idill a jellemző, és, hogy a férfiak még mindig nehezen vagy egyáltalán nem tudják, akarják az érzelmeiket kimutatni.

Aminek több oka is lehet:

- nem megfelelő partner

- rossz szülői minták

- személyiségbeli torzulások

- negatív érzelmi töltetben ragadás

-társadalmi nyomás

-partneri nyomás, játszmákban ragadás, szülői minták megélése a párkapcsolatban

-az érzelem hiánya

Ok, de ez még mindig nem indok arra, hogy érzelmileg nulláknak tartják a férfit.

Igaz ezek még mindig nem magyarázták meg azt, hogy miért van ez az általánosítás.

Az érzelmi intelligencia megtanulása kognitíven történik, azaz megtanuljuk. Megtanuljuk azt, hogyha valaki szomorú a közelünkben hogyan kell viselkednünk vele szemben. Megtanuljuk azt is milyen a testtartása egy szomorú embernek, ahogyan azt is milyen a mimikája, hanglejtése. Hogyan kell hozzá viszonyulnunk.

Persze vannak, akik ezt érzik, és ösztönösen rá tudnak hangolódni ezekre az érzelmekre, és a lányok többsége hormonálisan is hamar megtanulja ezeket, ahogyan az erre fogékony fiúk is. De a többségünk, és nem csak férfiak, de bizonyos nők is tanulják.

Na már most társadalmilag a nők hamarabb elkezdik tanulni az érzelmi intelligencia használatát, míg a fiúk férfiak többsége az érzelmi intelligencia tanulását csak a párkapcsolatok elkezdésekor kezdi jobban tanulgatni.

Ne menjünk bele, mi van akkor ha egy fiú se a szüleitől, se pedig az alacsony érzelmi intelligencia szinten lévő barátnőitől nem tudott mit tanulni...

De a lényeg ebben rejlik, mire egy lány nővé érik már van egyfajta érzelmi intelligenciája, ami nem azt jelenti, hogy profi benne, viszont a fiú aki férfivá érett épp akkor kezd megismerkedni az érzelmi intelligenciával.

Ha mákja van és a szülei jó érzelmi intelligenciát tanítottak neki, akkor sikeresen fog párkapcsolatba lépni, de ha nem, akkor a párkapcsolati érzelmi játszmák miatt egy nagyon torz érzelmi intelligencia fog kialakulni nála.

És senki nem fogja megtanítani neki a helyes viselkedési formát.

Remélem így már érthető!

Ok, de nehogy már a nőknek kelljen türelmesnek lennie és mindent elnézni ezeknek az érzelmi nulláknak. Mondhatná egy nő, aki már valamekkora érzelmi intelligenciával rendelkezik és sajnos olyan férfiakba botlik bele, akik érzelmi intelligencia szintje nagyon alacsony, vagy éppen kiemelkedően nagy, de veszélyes személyiség.

Van egy rossz hírem kedves uraim.

Az érzelmi intelligenciát önmaguknak kell megtanulniuk, ha a szülei ezt nem tanították meg. Egy nőnek sem kötelessége, sem pedig felelőssége ezt megtanítani, ők is megtanulták.

Már csak azért is, mert általában azokhoz az érzelmi intelligenciát alkalmazó nőkhöz fognak vonzódni, akik a tökéletes nőt testesítik meg. És ha az a tökéletes nő magas érzelmi intelligenciával rendelkezik, akkor bizony fel kell nőni a feladathoz.

És kihangsúlyozom, NEM PAPUCCSÁ kell válni. Hanem férfinak kell maradni, aki képes közösen együttműködni a másik féllel.

Ugyanis egy érzelmileg intelligens nő, nem fog hisztizni, drámázni, toporzékolni. Egy érzelmileg intelligens nő, együttműködni fog, érzelmeket fog megélni, örömöket fog megélni, és csupa olyan klassz dolgot, amivel csak nyerhetsz.

És kanyarodjunk picit vissza a Nőkhöz is, mert tudom sok nő is olvassa ezt a cikket.

Tehát nem minden nő rendelkezik érzelmileg magas intelligenciával.

Annak ellenére, hogy a nők többsége magas érzelmi töltetekkel rendelkezik, nem biztos hogy az élete folyamán jól tanulta meg az érzelmi intelligenciát. Habár tény, hogy piszok kemény a kiképzés, és ha nem tudsz érzelmileg beilleszkedni a társaságba, akkor sokáig fog szenvedni egy nő.

Igen kedves uraim, ez olyan, mintha a lányok nap, mint nap egy arénában gladiátorokkal küzdenének. Szóval ezért van ekkora előnyük.

Ennek a lánynak szintén volt egy anyukája és egy apukája. Az anyukája megtanította az érzelmekre, az érzelmek kifejezésére. (Itt is kiemelkedően fontos az anya szerepe az érzelem megtanulásánál.)

Nyugalom kedves apukák, itt sem fognak kimaradni, sőt egy lányos apukának nagyobb a felelőssége, mint egy fiús apukának.

Ugyanis a lány azt fogja megtanulni az apukájától mennyire biztonságos az érzelem. Mennyire van biztonságban, és hogy mekkora az értéke az érzelemnek.

Megvan a kép, amikor apuka elrejti az érzelmeit, és a pici kis zokogó leány odabújik az apukájához, de az eltaszítja, hogy ne hisztizzen. Vagy megvan az a kép, amikor a pici kis zokogó lány odabújik az apukájához, aki átöleli, átkarolja és megvigasztalja?  Ezzel mind abban lesz megerősítve, hogy milyen értéket képvisel az érzelem. És az a kép, amikor apuka megöleli a gyermeket, de mivel az érzelmeit el akarja rejteni, így le is zárja az ügyet, és az anyának adja tovább a gyereket?

Az a lány, aki nem kapja meg a biztonság érzését, később nem fogja megtalálni a női gerincét, viszont az a nő aki megkapta a szeretetet bátrabban és minden probléma ellenére ki fogja mutatni az érzelmeit, hiszen ezt tanulta.

Tipikus kép:

A nő szomorú, férfi észre veszi és megkérdezi mi bajod.

Mire a nő azt feleli: semmi!

Biztos vagyok benne minden pasi a haját tépi ilyenkor és a falba veri a fejét, főleg miután már 1000x eljátszották vele, és utólag mindig kiderül, hogy igenis volt baj...

Amit ők persze logikailag oldottak volna meg, amitől viszont a nő tépte volna a haját és verte volna a fejét a falba. Szóval ezért mondta, hogy semmi. 🙂

De a lényeg a lényeg, ha egy nő lányként a szüleitől és az érzelmi közösségtől hamar megtanulja az érzelmi intelligenciát, és azt magas szinten tudja működtetni, akkor a párkapcsolataiban is sikeres lesz.

Hogy miért?

Egy magas érzelmileg intelligens nő felismeri azokat a párkapcsolati játszmákat, amelyben a férfi csak használni akarja, azaz a férfi alacsony érzelmi intelligenciával rendelkezik.

Egy magas érzelmileg intelligens nő a negatív érzelmeket kezelni tudja, és nem pedig rázúdítja a férfira.

Egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező  nő nem kerül bele áldozati szerepkörbe.

 

Azonban ha a lánynak sem a szüleitől, sem pedig az érzelmi közösségtől nem sikerült megtanulnia a magas érzelmi intelligenciát, akkor azt saját magának kell megtanulnia.

AZONBAN NEM SPIRITUÁLIS SZINTEN

Mint ahogyan mondtam az érzelmi intelligencia tanulható, és fejleszthető. Sajnos nem lehet azt csinálni, hogy a pozitív energiáinkat ha még spirituálisabb szinten rezegtetjük, akkor nagyon okosakká válunk. Vagy ha ráharmonizálunk a magas érzelmi intelligenciára akkor jobbak leszünk.

Mert a férfi úgy tovább fog rezegtetni téged, az alacsony érzelmi intelligenciáddal, mint a pinty.

Az egy másik dolog, hogy a spiritualitás segít tudatosabban és pozitívabban megélni az érzéseket, tehát nem azt mondtam hogy hülyeség.

Csak azt, hogy előbb fejleszd és tanuld meg a magas érzelmi intelligenciát, és utána harmonizálj és rezegj rá.

Tehát ne a duálpárodra rezegj rá, hogy majd be fogod vonzani, hanem válj olyanná, akinek egy értékes magas érzelmi intelligenciával rendelkező párja lesz.

Úgy hogy a selejteknek nem is hagyod, hogy felpróbáljanak, vagy kihasználjanak.

És a magas érzelmi intelligencia magas érzelmi intelligenciát fog bevonzani, eredményezni, vagy csak szimplán látni fogják, hogy egymásnak valók.

Ha érdekel hogyan fejleszd magadat spirituálisan, akkor pedig gyere a női lélek titkai weboldalra, ott megérted spirituálisan is, hogyan működik az energiaáramlás, és hogy miért mondom azt amit mondok.

 

Remélem sikerült végig rágnod a cikket, és pár hasznos gondolattal tudsz tovább haladni az utadon.

 

 

Tagged , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .