Tündéres és egyéb mécses készítése DIY videóval

Közeledik a karácsony és a Mindenszentek ideje is, így gondoltam itt az ideje egy szép mécsest készíteni. Persze a dolgok nem úgy alakultak, ahogy terveztem, mert a mécsest a lányok hamar lestipistopizták, így mécses helyett inkább hangulatvilágítás lett a szobájukba. Nézd meg ezt a DIY leírást és készítsétek el ti is.

Gyerekekkel készíthető a teamécses, persze nem aprókkal, hanem ovódásokkal, és inkább felső csoportosokkal, de lehet már a középső csoportosok is könnyedén el tudják készíteni a mécseseket szülői segítséggel.

Az elkészítési módot még nem teszteltem tapétaragasztóval, de a következő lépésem az lesz, hogy kipróbálom, hogy dekopázs ragasztót ebben az esetben lehet-e helyettesíteni tapétaragasztóval. Mert ha igen, akkor igen gyerekbaráttá alakítható az elkészítési módja, és nem okoz gondot, ha a gyerkőc ragasztós lesz. Így viszont érdemes a gyerek mellett ott lenni, ha a ragasztót felkeni az üvegre.

Alapanyagok:

 • befőttes üveg
 • dekopázs ragasztó
 • fehér sütőpapír
 • csillám
 • zsinór
 • kicsi díszek
 • nyomtatott figura
 • LED-es teamécses

Elkészítésének menete:

 1. Vágj a sütőpapírból akkora részt amivel a befőttes üveget be tudod fedni.
 2. Dekopázs ragasztóval ragasztózd be az üveget, és szépen egyenletesen belülről kifelé haladva simítsd el a sütőpapírt az üveg felületén. Az üveg alján és tetején is.
 3. Hagyd száradni a dekopázs lakott, addig vágd ki azt a tündér mintát, vagy egyébb más mintát, amit az üveg belsejébe akarsz majd tenni.
 4. Az üveg tetejét ismét kend be ragasztóval és csavard körbe zsinórral. Ragassz rá díszeket.
 5. Ha a mintád lebeg úgy rögzítsd felülről a mintát, ha alulról áll vagy ül a minta, akkor az üveg aljára ragaszd rá.
 6. Ha szeretnéd csillámosra csinálni, az üveget, akkor kend be dekopázs lakkal ismét az üveget kivülről, és szórd rá a csillámport. A ragasztóba bele fog ragadni a por. A felesleget szórd le.
 7. Ha nem szeretnéd, hogy a csillámpor leszórodjon az üvegről, mikor valaki megfogja, akkor egy újabb dekopázs réteggel fixálhatod a csillámport az üvegre.
 8. Ezután nincs más dolgod, mint egy LED mécsest belerakni az üvegbe, és kész is a mécsesed.

FIGYELMEZTETÉS:

Ha lehet biztonsági okokból LED-es teamécsest használj. Amit tudni kell a ledes lámpákról, hogfy nem melegszik, így biztonságosan helyezhető a közelébe papír, nincs kitéve a papír gyulladásnak kitéve. Szóval teljesen biztonságos.

 

Tagged , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com