Toboz ajtódísz készítése házilag képekkel leírással DIY

Az ősz beköszöntével eljön az idő, hogy a termésekből, betakarított dolgokból készítsünk valami egyedit és szépet. A toboz nagyon jó alapanyag, nagyon sok mindent lehet belőle készíteni. Nem csupán ajtódíszt, amit most be fogok nektek mutatni, hanem karácsonyfa díszeket, lógó díszeket, asztali díszeket, adventi koszorút. Különleges formájának köszönhetően nagyon szép. Olyan mint egy virág, és persze nem is olyan, hanem a toboz tényleg egy virág, amely tartással és hosszú élettartammal bír. Talán ettől is olyan gyönyörű. No de, ennyit erről, vágjunk bele a toboz ajtódísz készítésébe DIY, mutatom is.

Alapanyag a DIY toboz újrahasznosított ajtódíszhez

  • vadszőlő koszorú alap, vagy bármilyen más koszorú alap
  • sok toboz
  • ragasztópisztoly
  • festék spray
  • csillámpor

Elkészítésének menete képekben:

Elkészítésének leírása

  1. A vadszőlőből koszorút készítesz, és megvárod míg kiszárad. A természetben nagyon sok van, könnyen begyűjthető ez az alap is szinte teljesen ingyen. Talán ez a legjobb egy DIY újrahasznosított alkotásban, az alapanyagai könnyen elérhetőek.
  2. Fémből készíts egy akasztót, ami majd a dísz fellógatásához fog kelleni, és fontos, hogy még tobozok felragasztása előtt tedd rá ezt a fém akasztót, hogy a rondább részeket tudd a tobozzal takarni.
  3. A tobozokat elkezded különböző szögben ráragasztani a koszorúra a ragasztópisztoly segítségével. Érdemes többféle méretet használni, mert attól még egyedibb lesz, és biztos lehetsz abban, hogy minden rés ki lesz töltve a koszorún.
  4. Miután a kész vagy a termések felhelyezésével, jöhet a festés, azaz a festék spray használata és a csillámpor. Miután ráfújtad a festéket a tobozra egyből szórd rá a csillámport is, mert csak így fog beleragadni a festékbe a csillámpor és nem fog a későbbiek folyamán lehullani róla. És ha nagyon profi akarsz lenni, és egyetlen csillámport sem akarsz elveszíteni, akkor fújd le az egészet átlátszó lakk spray-vel. Ettől kapni fog egy különleges fagyott jeges designt is.

És ezzel el is készült a díszed, ha akarsz rakhatsz rá még köveket, gyöngyöket egyéb elütő színű díszeket, hogy még hangulatosabb és látványos legyen a dísz. Sok élményt és örömöt a készítéshez.

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com