Tejfölös dobozból kaspó készítése, hogyan készül DIY leírás videóval

Végre melegszik az idő, és a természet is kezd virágozni. A hóvirágok kibújtak és a többi hagymás növény is elkezdi megmutatni magát. Ennél nem is lehetne alkalmasabb idő, ilyen szuper kaspók készítésére, amelyek pillanatok alatt készen vannak, és ráadásul a természetet is védik, azzal, hogy újrahasznosítunk egy tejfölös dobozt, ami amúgy a kukában végezné. De nem is szaporítom a szót, mutatom is hogyan készül DIY a kaspó.Nem szükségeltetik hozzá túl sok dolog, így igen kicsi költségvetésből elkészíthető.

Alapanyagok:

-tejfölös doboz

-festék

-szivacs

-ragasztópisztoly

-fonál

A kaspó elkészítésének leírása:

1. A tejfölös vödör tetejét vágd le szikével, majd ha nem sikerült teljesen egyenesre levágnod, igazítsd ki ollóval. De ha követed a levágandó részt, és úgy vágod, hogy a felső résznek picit nekinyomod, akkor egyenesen fogod tudni levágni a szikével a tejfölös doboz tetejét.

2. Ragasztópisztoly segítségével, ragaszd rá a fonalat a dobozra, teljesen mindegy milyen mintát követve. Lehet szabályos, absztrakt, ami tetszik. Mindenesetre könnyedén rá fogod tudni ragasztani, és a fonalat könnyen fogod tudni formálni is.

3. Szivacs segítségével vidd fel a festéket a tejfölös dobozra, tunkolásos mozdulatokkal. Ezáltal a dobozon lévő minta könnyebben fog elfedődni, és a cseréphez hasonló felületre fog emlékeztetni a festés. Általában két rétegben kell felvinni a festéket a dobozra, hogy teljesen fedjen.

4. Ha kész vagy az alapozással, jöhet, a fehér vagy sárgás festék, amelyet jóval vékonyabb és halványabb rétegben kell felvinni a felületre, szintén szivaccsal.

Ez után már csak száradnia kell a kaspónak és készen is vagy. A kaspó aljára rakjál köveket, majd úgy helyezd a virágot a kaspóba. Így a vízben való állást elkerüli a növény.

Sok sikert az alkotáshoz, és kellemes időtöltést.

A DIY kaspó elkészítésének menete:

 

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com