Tapétaragasztós húsvéti tojás díszek videó segédlettel DIY

Tavaly karácsonykor még mindig hódított a tapétaragasztós lufis gömb dísz. Sokan ekkor tökéletesítették is ezt a technikát. Van számukra egy jó hírem, nem csak karácsonykor, de most húsvétkor is fel lehet használni a technikával készült díszeket. Ráadásul, ha a lufiba rejted a sok édességet, és úgy csavarod rá a tapétaragasztós zsinórt, akkor a díszen belül lesz a sok édesség, ami látványosabbá teszi a dísz, ráadásul megmozgatja a gyerkőc kobakokat, hogyan szabadítsák ki a finomságokat a tojás formából. Mutatom is hogyan készült ez a dísz, aminek a szélére én most egy kört vágtam és csokitojások mellett ponpomból készült nyuszikákat raktam bele.Alapanyag:

 • tapétaragasztó
 • zsinór
 • lufi
 • édesség
 • diszítő elemek

Elkészítésének menete képekben:

Húsvéti tojásdísz elkészítésének menete:

 1. Lufikat fel kell fújni, ha a lufiba akarsz valamilyen édességet rakni, akkor azt a lufi felfújása előtt rakd bele, majd úgy fújd fel a lufit.
 2. Csomózd meg, vagy hajgumival jó alaposan zárd le a lufi száját, hogy a száradás ideje alatt még csak véletlen se eresszen a lufi, mert ha megereszkedik össze esik az egész.
 3. Tapétaragasztóba mártsd bele az egész fonalat, amelyet a lufira akarsz majd felcsavarni. Fontos, hogy álljon benne fél órát a fonal. A tapétaragasztó legyen sűrű.
 4. Kézzel érdemes lehúzni a felesleges tapétaragasztót a fonálról, majd rátekerni a lufira. A lufin nem fog elcsúszni a ragasztós zsinór ugyanis ragadnia kell már rá tekerés közben. Jó sűrűn tekerd a madzagot a lufira, hogy legyen tartása.
 5. Körülbelül 2-3 nap kell a száradáshoz, persze hajszárítóval lehet segíteni a helyzeten, de érdemes megvárni a száradási időt.
 6. Miután megszáradt a tapétaragasztó, utána lehet a lufit leengedni és kiszedni. Amennyiben édességet raktál a lufiba, nincs kegyelem a lufinak ki kell pukkasztanod, mert csak így fogod tudni a lufit kiszedni.
 7. Ezután ha van benne csoki díszítsd fel virággal, amennyiben a videóban látható módon szeretnéd megcsinálni a tojás díszt, akkor ollóval vágj egy kör alakot a díszbe. A vágás olyan mintha egy kemény kartont vágnál.
 8. Diszítsd fel virágokkal és szalaggal a tojást. És ezzel kész is vagy.

Az egész folyamatot meg tudod nézni ebben a videóban:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com