Sörös dobozból lótuszvirág mécses

Be kell valljam az ötlet villámcsapásként jött. Épp nézegettem egy üvegből készült lótuszvirág mécsest, amikor is elkezdtem gondolkodni, mi is az az anyag, amiből ezt én is el tudom készíteni. Aztán bevillant. A sörös doboznak nem árt a meleg, és egész jól formázható is. Így kipróbáltam, és bevált.

Persze azért voltak bennem kételyek. Mint pl mi lesz a szélével, hisz azért az vág. De aztán ezt a problémát is hamar orvosoltam egy kontúr festékkel. Az elemek összeragasztása sem okozott gondot. Így tehát megfelelt minden kritériumnak, hogy jó lótuszvirág mécsest készítsek, mondhatni teljesen ingyen alapanyagokból.

Alapanyagok:

– 2db sörös doboz

– akril festék spray

– kontúr festék

– ragasztópisztoly

– csillámpor

Elkészítése:

1. Sörös dobozokat először kimostam, majd levágtam a tetejét és az alját. Szétnyitottam az alufólia darabkát és rárajzoltam a szirom formát.

2. Kivágtam a szirmokat, összesen 10 darabot. Majd újságpapíron megfestettem az akril spray-vel. Fontos, hogy a csillámport még száradás előtt szórjuk a festékes sziromra, mert így beleragad a festékbe a csillámpor és nem kell külön ragasztóval ráragasztani a sziromra a csillámport. Miután megszáradt az egyik oldala a sziromnak, következett a másik oldala.

3. Miután megszáradt az összes sziromlevél jöhetett a kontúrozás. A kontúrt úgy kentem fel a sziromlevél oldalára, hogy az éles éleket lefedje, és száradás után ne vágjon a széle a sziromnak.

4. A kontúr száradása után jöhetett az összeillesztés. Ragasztópisztoly segítségével illesztettem össze az elemeket. Egy kicsit smirgli papírral megdörzsöltem az alsó elem oldalát, hogy a sziromlevelek a legjobban illeszkedjenek az alsó részhez, és ne potyogjanak le. Miután felragasztottam az első 5 db szirmot, alulról még egyszer ragasztópisztollyal rögzítettem a sziromleveleket, hogy még jobb legyen a tartásuk. Ezután a maradék 5 darab szirmot ragasztottam fel. Természetesen lejjebb, és úgy hogy a felső sziromlevelek lukai közé ragasztottam be az alsókat. Lásd a képen. Az alsó sziromlevél sort is rögzítettem alulról még egy csík ragasztópisztolyos meleg műanyaggal.

Itt meg tudod nézni a videót, ami készült a folyamatról:

És készen is van a lótuszvirág mécses. Habár az elkészítése kicsit hosszadalmas. Mondjuk nem azért mert olyan sok időt igényelne az elkészítése, hanem inkább azért, mert sok a száradási idő. Mert ennél az elkészítésnél elengedhetetlen a száradás megvárása.

De ha kész van, akkor nagyon jól fog kinézni, jobban mint a képeken, és természetesen olyan színben amilyenben te megálmodtad magadnak. Nagyon sokféle színű akril festék kapható a boltokban. Én például imádom a türkizkék narancssárga színkombinációt, így én ilyet készítettem.

A sörös doboz aljába pedig tökéletesen belefér a teamécses. Nem csúszik el, nem lóg ki, szóval épp jó. Mintha arra gyártották volna a sörös dobozokat, hogy később, lótuszvirág mécsesek készüljenek belőlük. 🙂

Ha bármi kérdés felmerül benned, látogass el a Kreatív Tanodácska Facebook oldalára és tedd fel a kérdésedet, ígérem megválaszolom 🙂

Tagged , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com