Póló festése textil filccel, tapasztalatok

Közeledik a jó idő, és mindenki pólóba vedlik. Legfőképpen a gyerekek. Be kell valljam a lányaim nem bírják az ingeket. Meg is értem őket, sokkal kényelmesebb egy laza pólóban, mint egy keményebb anyagú ingben. DE a gyerek pólók ára nem a legkedvezőbb, főleg ha nem csak egyszínűt, hanem valamilyen jópofa mintásat szeretnél venni. A nálunk fellelhető boltokban, vagy béna minták vannak a lány pólókon vagy a jó mintás póló annyiba kerül, hogy a hajam égnek áll. Tudom igazából én keresek keveset, de hát akkor sincs szívem kiadni 2000 Ft-ot egy gyerek pólóért, amit aztán a gyerek hamar kinő vagy összekoszol. A feje felett állni pedig nem fogok, hogy vigyázzon már a pólójára mert drága volt. Legyen csak gyerek, az én hajam meg ne álljon égnek. 🙂 Szóval belekezdtem a gyerekmintás póló gyártásba, hogy mégis ne legyen drága az a menő póló, ráadásul egyedi lesz, mert ilyet csak én tudok csinálni… 🙂 Na jó, most már te is 😛 Tehát íme a póló festés egy gyors videóban:

Amit kiemelnék a videóból, mert szöveget nem írtam most hozzá, mert itt a cikkben fogom ecsetelni az elkészítésének trükkjeit.

A pólóra egyszerű indigó papírral vittem fel egy általam kiválasztott mintát, amit igazából amolyan szabad kézzel és egy interneten megtalálható minta elegyéből készítettem el. Sorozat gyártásba biztos nem fogok kezdeni, szóval remélem a minta bemutatásával nem vétek a törvény ellen. Amúgy forrásom sajnos nincs, ha valaki tud szóljon és kirakom. 🙂

Miután a minta a pólón van, utána a póló festés a kontúrozással folytatódik. Én mindig vékonyan szoktam csinálni, és a legvégén szoktam megerősíteni a vonalat.

Ezután jöhet a minta belsejének kiszínezése, kifestése.

FONTOS: A főnix madár szeme mint láttátok a videóban kevert szín. a boltban nem kaptam ilyen zöld színt, így azt csináltam, hogy a sztenderd zöld színnel rámentem az anyagra halványan, majd gyorsan a sárgával elsatíroztam, és így alakult ki ez a világos zöld szín. Fontos, hogy a két szín csak akkor fog elegyedni egymással ha még nem száradt meg az anyagon, így színkeverést, mindig kicsi felületen érdemes csinálni.

Más most nem jut eszembe a videóval kapcsolatban amit kiemelnék, így ha számodra valami nem világos, akkor a cikk alján lévő űrlap segítségével kérdezzél, és igyekszem mihamarabb válaszolni neked. 🙂

És ha még van kedvetek olvasni a témában, itt találtok még póló festés témakörben még egy cikket:

Póló festése textil filccel.

2 thoughts on “Póló festése textil filccel, tapasztalatok

 • 2017-11-16 at 16:04
  Permalink

  Szia Dia!
  Nagyon ötletes ez az egyedi pólókészítés, párnahuzatokra szeretnék mintákat rajzolni (van már konkrét ötlet is) családon belüli gyerekeknek karácsonyi ajándék gyanánt. Sajnos nincs tapasztalatom textil filctollal kapcsolatban.
  Erről szeretnék érdeklődni, hol, milyen márkájut lenne érdemes vásárolnom. Nem vagyok egy nagy kézműves mester szóval egyszeri használatra kellenének és körülbelül 4db párnának csak az egyik oldalát szeretném megfesteni. Válaszodat előre is köszönöm!

  Reply
  • 2017-11-16 at 22:50
   Permalink

   Szia Zsani!

   Fontos a párnahuzat minősége, mert nem mindegyikre lehet szépen rajzolni. Érdemes magas pamuttartalommal rendelkezőt választani. Ha csupán egy alkalomra kell, akkor tényleg nem érdemes festékekre beruháznod. (Azok a legtartósabbak) Én a centropen textile marker textilfilcet használtam, és használom, sokáig jó. Fontos, hogy miután készen vagy a rajzolással fixáld a mintádat. (Vasalóval vasald át, persze egy szalvétaréteget rakj az ágyneműhuzat és a vasaló közé.) A meleggel azaz a forrósággal fogod fixálni az anyagba a festéket.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com