Mobiltelefon tok készítése filcből, kezdő varróknak is

Rendeltem sok szép filcet, hogy majd készítek belőle valami szép dolgot. A szükség hozta, hogy éppen egy mobil tokját kellett elkészítenem. Amiből lesz majd még egy, mert ha egyszer bele jövök valamibe, akkor nehezen tudom abbahagyni. Ráadásul ez pont olyan munkafolyamat, ami közben lehet sorozatokat nézni. (Nálunk most a Katicabogár és fekete macska van porondon, miraculous ) A bonyolultsági tényezője, roppant egyszerű. Nem kell géppel varrni, csakis kézzel. Íme a tok készítése: Már 7-8 éves kortól el lehet kezdeni a csöppségekkel varrni. Filcből a nagyobb lányom karácsonyra varrt díszeket. Most meg azért nem vontam bele ebbe a munkafolyamatba, mert még nincsen minek tokot varrnia, és mert annyira belemerült a zsugorkázásba, hogy még mindig gyártja az apró pici figurákat 🙂

A legjobb ebben az anyagban, hogy a szélét nem kell eldolgozni. Egyszerűen egyenesen elvágod hozzá varrod valamihez és kész is vagy. Ezért is mondják, hogy akik kézzel tanulnak először varrni, azoknak érdemes a filc anyaggal kezdeni.

Azt még gyorsan elmondom, hogy a filc anyagnak több méretét lehet kapni a méterárú boltokban. Így ha vásárolok, akkor figyeljetek melyiket veszitek.

És akkor most jöjjön a telefon tok elkészítésének menete.

Alapanyag:

-filc

-cérna, tű

-tépőzár vagy patent

Elkészítésének menete képekben:

IMG_1121IMG_1123IMG_1125IMG_1129IMG_1126IMG_1132IMG_1131IMG_1130IMG_1133IMG_1135IMG_1139IMG_1140IMG_1141IMG_1146

Elkészítésének leírása:

  1. A mobiltelefont rakd rá a filc anyagra. A mobil vastagságához mérten kell a széleket méretezni. Az en telefonom a samsung galaxyval megegyező telefon vastagságú (9mm), így az oldalra meghagytam 6-6 mm-ert alulra, és a két oldalára. Te hagyjál meg nyugodtan 8mm-ert, és akkor biztosan nem lesz szűk a tok. Viszont ha Aplle terméked van Iphone, akkor kisebb szélet hagyj, mert az vékonyabb és nagyon fog lötyögni a tokban a telefon.
  2. Vágd ki a filcet. 2 darabot, amely a tok hátulja lesz, és az eleje. A felső filcre fogod rávarrni a mintát. Esetemben egy ugyan akkora piros részt, mint az eleje és a hátulja, majd egy lekerekített fehér részt. Szándékosan hagytam meg a tok elejét ilyen vastagra, ugyanis a telefon elejét érdemes jobban védeni. A vastagabb filc pedig nagyobb védelmet jelent. Főleg ha vékony filccel dolgozol. Én most a vastag filcet használtam, hogy erős tartása legyen a toknak.
  3. Ezek után kivágtam a többi darabot is a filcből, mindegyiket külön-külön. A szemet (fekete nagy darab, majd rá egy kisebb fehér és a végén a fekete szemgolyó ), a szemöldököt, a csőrt (két sárga csőr darabka, egy barna szájközép, és az egész fekete nagy, amin rajta van a csőrnek a részei) és a felső tollát, haját.
  4. Összevarrtam a darabkákat, a szem darabkáit és csőr darabkáit. Majd a piroshoz varrtam hozzá a fehér darabot, és ehhez hozzáfogtam az egyik narancssárga részt (mobil eleje rész) és úgy varrtam a helyére a szemet és a csőrt, Így fogva össze a három réteg filc anyagot (ezért nem kellett a szélén összevarrni) A haja toll részt már csak a piros anyagra varrtam, hogy a tok záró narancssárga kisebb csíkot a piros és a narancs filc réteg közé tudjam bevarrni. Ezzel szépen eldolgozva a telefon záró részét. Amely megakadályozza, hogy a tokból kiessen a telefon, ha a tok fejjel lefelé van.
  5. Összefogtam a tok elejét a hátuljával és pelenka öltéssel körbe varrtam.
  6. Rávarrtam a tokra a tépőzárat is.

Ezzel el is készült a telefon tok. Mutatós és tuti meg fogod találni a táskádban 🙂

 

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com