Lejárt szavatosságú süthető gyurma felhasználása

Ciki vagy nem ciki, de bizony nekem megmaradt egy két darab süthető gyurmám, amik kiszáradtak. No igen a gyerekek, és egyszerűen nem volt időm felhasználni őket. Azonban egy szuper ötlettel ismerkedtem meg, amivel ezeket a gyurmákat is fel tudom használni. És van egy olyan érzésem nem ez lesz az utolsó, mert semmit nem szeretek kidobni. Íme a süthető gyurma újjá varázsolása:

Az egész folyamathoz nem kell más, mint egy közönséges testápoló, én a Niveát nem szeretem magamra kenni, de mikor házi gyurmát készítek, akkor általában ezt szoktam használni.

A művelet folyamán a mennyiségre kell odafigyelni, ugyanis annyi krém kell összesen, hogy a kezedet bekened vele. Nagyon hamar elkezd “oldódni” gyurma, és minél jobban érintkezik a krém a gyurma összes felületével, elkezd folyósabbá, puhábbá válni. Amit aztán egy egységes gyurmává tudsz majd összeállítani. (Készülj fel a kezed csupa trutyi lesz az elején, de szépen összedolgozódik majd és egységessé válik, és persze sokat kell gyúrni, na nem 1 órát de legalább 15 percet. Teljesen olyan, mint mikor a kalács tésztáját gyúrod, az elején minden alkotóelem a kezedre ragad, de ha összeáll a tészta simán lejön a kezedről és az edény faláról)

Érdemes a gyurmát összemorzsolni, és úgy összegyúrogatni. Nem egyszerű, mert a krémbe belefognak tapadni a kisebb darabok, amit aztán mindig össze kell majd szedegetni, hogy a nagy egység részesei lehessenek, de egy kis türelemmel, azért össze fog állni az egész.

Ha csak ennyi krémet használsz amit mondtam, akkor sok gyúrás után olyan lesz a masszád, mint ha újonnan nyitottad volna ki a csomagjából. Azonban más lesz az illata, és mikor sütöd, akkor majd érezni fogod a krém illatát is.

Hogy alapjáraton a krém alkalmas e a gyurma illatosítására, azt nem tudom, mert eddig még nem kísérleteztem ezzel. Egyenlőre még nem gondoltam arra mi lenne ha a kiégetett süthető gyurma illatozna is. De most hogy ezt így ecsetelgetem neked, egyre jobban érdekel a téma. 🙂

No de hogy ne térjek el a lényegtől nagyon, mikor kisütöttem a krémes gyurmát, kicsit puhább lett az állaga, nem sokkal, alig észrevehető, de én természetesen ezt is kiszúrtam.

És íme egy videó, ami szintén már morzsálódott gyurmából készült, amit krémmel tettem ismét egységessé:

Tagged , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com