Kötött táska varrása – képes segédlettel

Ez a leírás, most egy kicsit összetettebb, abból kifolyólag, hogy kötés és varrás is van benne. Azonban a kötött anyagot, bármilyen más anyaggal lehet helyettesíteni.  A minta leírása egy egyszerű táskát ír le, amolyan tarisznya táska, nincsenek belső zsebei, nincsenek fakkjai és a formája is egyszerű. Mondhatni egy tökéletes kezdőknek való táska, amivel meg lehet tanulni, hogyan érdemes az anyagokat összedolgozni egy táskánál. És arra is jó, hogy önbizalmat gyűjts, az alkotáshoz. Szóval vágjál bele 🙂

Anyagszükséglet:

 • bélés anyag
 • külső anyag (textil vagy megkötött anyag)
 • tépőzár
 • díszítő elem

Elkészítésének menete (kicsi képekre, ha rákattintasz nagy lesz):

 1. Megkötjük a külső részt (60 szem 110 sor simaszem kötés), lehet mintásra, vagy színesre. Kivágunk ugyan akkora bélés anyagot, Ami nagyobb mint a kötött anyag a hajtásszélekkel számolva így a bélés selyem mérete 40 cm x 26 cm-er lett. Ami azt jelenti, hogy a kötés szélétől mindegyik irányba 2cm-el túl nyúlik a bélés selyem anyag.
 2. 3-as képen látható módon behajtom a széleket és megvarrom. 4-es kép megvarrt anyag.
 3. Vasaltam az anyagot, majd félbe hajtottam
 4. Összetűztem és megvarrtam. Arra figyelni kell, hogy a varrás széle kifele nézzen mindig, tehát az előző lépésben megvarrt felső varrások szélei kifele nézzenek. Ez azért fontos, hogy a táska belsejében ne látszódjon a varrás széle, és szép legyen. A külső részt pedig majd el fogja takarni a kötött rész.
 5. Rávarrtam a bélés anyag belsejére a tépőzárakat. Én ezt a zárási formát választottam, de lehyet használni mágneses zárat is.
 6. Ketté hatottam a kötött anyagot is és megvarrtam.
 7. Kifordítottam, és belehelyeztem a belső részét (bélés selymet) a kötött részbe, még nem varrtam meg csak megnéztem minden rendben van, a varrásszélek rejtve maradnak. Félreraktam.
 8. Nekikezdtem a vállpánt kialakításának. Kötöttem egy hosszú csíkot fonalból, majd annak a méretére vágtam ki bélés selymet, úgy hogy 1 cm hajtásszélet hagytam.
 9. 15. képen látható módon visszahajtottam a hajtásszélt és összevarrtam az anyagot. A kötött anyagot és a bélésselyem anyagot összevarrtam, úgy hogy ismét takarva legyen a varrásszél.
 10. Az elkészített vállpántot rávarrtam a kötött táska belső részére a képen látható módon.
 11. Ezután varrtam bele a táskába a belső bélésselymet, ezzel eltakarva a pánt varrását.
 12. Ráhelyeztem a táskára egy általam kötött 3-as virágot, és ezzel el is készült a kötött táska.

 

Nem is volt annyira bonyolult 🙂

 

Tagged , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com