Karácsonyi ajándék gyorsan, ami még hasznos is

A karácsony közeledtével egyre fogy az idő, a nyomástól az ötletek és a kreatív képzelet is leblokkolódik. Feszülté válik a helyzet, nem pedig nyugodttá. Pedig nyugodtnak kéne lennie. Nem kéne görcsölni az ajándékon, hanem inkább az együttlétre kellene koncentrálni. Ezért most mutatok neked egy ajándékötletet, ami hasznos és ugyanakkor nem is drága, illetve nem tart az elkészítése órákig. Igen jól olvasod neked kell elkészítened, ettől lesz különleges és egyedi. Íme egy klassz karácsonyi ajándék ötlet:Hogy mi is ez az ajándék 🙂 Nem más mint egy általad megrajzolt bögre. Neked is menni fog nem kell aggódnod, mutatok egy megoldást, ha nem tartod maga ügyesnek.

Alapanyagok:

  • bögre (átlátszó vagy színes)
  • kerámia, porcelán filctoll
  • minta
  • sütő

Ilyen filctollakat használtam:

Elkészítésének menete:

  1. Zsírtalanítsd a bögrét és várd míg teljesen megszárad.
  2. A porcelán filctollal rajzoljál a bögrére. Ha átlátszó bögréd van, akkor a bögre belsejére ragaszd rá a mintát és úgy rajzold rá a bögrére a mintát.
  3.  A filctollra rá van írva milyen hőfokon kell kiégetni a bögrét, de általában 160 fokon minimum 30 percig kell sütni a bögrét, hogy a minta rajta maradjon a bögrén.

+TIPP: Ha üveg bögrével dolgozol, akkor figyelj a hőmérséklet ingadozásra. Ne rakj be a sütőbe hideg bögrét és ne nyisd ki azonnal a sütő ajtaját miután letelt a 30 perc. Hagyj egy kis időt, míg kihül. Így biztos nem fog törni illetve repedni a bögréd.

És íme még pár ötlet:

bogre2bogre3

 

Bögre elkészítése videós segédlet:

Tagged , , , , , , , , , , , ,

1 thought on “Karácsonyi ajándék gyorsan, ami még hasznos is

  1. […] Mint ahogy említettem, itt van a következő ajándék ötlet, amit a gyerekek is meg tudnak csinálni könnyedén. Már Karácsonykor mutattam egy másik formáját is ennek az ajándéknak, de ez ami most következik még annál is egyszerűbb, és nem utolsó sorban mutatós.Erről a technikáról bővebben itt olvashatsz: Bögre készítés […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com