Gyöngy medál készítése üveg lencsével

Egy egyszerű medálra vágytam, amely a maga egyszerűségével lesz kirívó. Ráadásul épp megérkeztek az üveglencsék amiket rendeltem, és úgy döntöttem próba képen kipróbálom és összehozom ezt a két alapanyagot (gyöngy üveglencse). Azt hiszem jól tettem. 🙂 Így lett egy különleges, könnyen elkészíthető, a Holdra emlékeztető medálom, amely kicsit több jelentéstartalmat kapott, mint egy egyszerű medál. Mert én magam felruháztam a Hold, nőiesség erejével… Igen én is szoktam ilyet csinálni, és hidd el még jó páran, szóval ettől még nem vagyunk zakkantak 🙂 vagy legalábbis én biztos nem, ugyanis a hangok is ezt mondták a fejemben 😀 😀 😀 No de viccet félretéve, jöjjön a medál elkészítésének menete:

A medál elkészítésének menetéhez tudnod kell hogyan kell egy egyszerű kör alakú kabosont befoglalni gyöngyhímzéssel, illetve néhány gyöngyfűzési alapra szükséged van a peyote technikából.

Alapanyagok:

 • üveglencse
 • gyöngy
 • damil 0,2mm
 • kevés filc anyag
 • ragasztó
 • csillámpor

Elkészítésének menete képekben (ha a képre kattintasz akkor nagy lesz)

 

 1. Az üveglencse hátuljára egyenletesen technokol ragasztót kentem, majd csillámport szórtam rá. Miután megszáradt a lencse aljára ismét ragasztót raktam és ráragasztottam a filcre.
 2. Az üveglencse vonalán haladva, a gyöngyhímzésnél jól ismert felvarrással körbevarrtam a lencsét, majd egy körbefűzéssel fixáltam a sort.
 3. Elkészítettem a második sort egy egyszerű fel, le fűzést követve. Így a második sor úgy nézett ki, hogy minden második gyöngyszem felett volt egy szem. Mivel sokat nem kellett szűkíteni a soron, így mindegyik üres gyöngy helyre raktam egyet. Így ugyan annyi gyöngyszem volt az alsó soron, mint a felső soron. Jól meghúztam a damilt, és fixálás képen a filcbe varrással csomóztam a damilt.
 4. Elkezdtem a képen látható minta alapján megfűzni a szélét a medálnak.  A szemeket egyszerűen fűztem fel. Először a kék soron haladva, majd a fekete soron haladva (képen látható). Nem csináltam semmi speciálisat, azonban mégis úgy látszik a fűzés után, mintha a szálak valahogy meg lennének csavarva. Ami igazából csak annak köszönhető, hogy a kék soron a fekete sorok egyszer át vannak bújtatva.
 5. Ezután ismét fixáltam a damilt a filc szélénél, majd elvarrtam.
 6. Megfűztem egy két soros egyenes gyöngyszálat, majd visszahajtva rávarrtam a filcre. Így készült el a medál akasztó része. Ismét elvarrtam a damilt, és átfűztem pár gyöngyszemen, és a csomótól kicsit távolabb vágtam el a damilt. (Ezt azért szoktam csinálni, hogy a csomó ne közvetlenül legyen kitéve környezeti hatásoknak, és nehezebben tudjon kibomolni. )
 7. A hátuljára nem raktam fedő bőrt, mert nem volt rá szükség

 

És ezzel kész is van a medál.

Tagged , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com