Fotóbox, lightbox készítése házilag, handmade diy

A képek minősége sokszor nagyon nem mindegy egy terméknél. Ha csak vannak, és nem kívánatosak, senki nem fogja megrendelni vagy megvenni őket. Így hát meg kell ragadni minden lehetőséget arra, hogy ne csak a termék funkciói és valódi kinézete legyen vágykeltő, hanem a fotókon is azt mutassa, amit a valóságban. Mivel egy ilyen fotós szett ára 20.000 Ft-nál kezdődik, ami nagyon alap, így úgy döntöttem készítek egyet itthon DIY, jóval kisebb költségvetésből, mint egy már elkészített szett. Mutatom milyen lett a fotós dobozom és mennyibe került, és persze a nyers képeket is megmutatom.

A fotós DIY box alapanyagai:

  • kartondoboz
  • fehér textil
  • hidegfényű led reflektor

Elkészítésének menete képekben:

Elkészítésének menete:

  1. A karton doboz 6 oldalát, azaz mindegyik oldalát vágd ki, hogy egy körülbelüli 5 cm sávot hagyj a doboz szélein. Ezek fogják adni később a doboz vázát.
  2. Fogd a textil anyagot, és varrd rá a dobozra, vagy ragaszd rá, te ha van tűzőgéped, akkor tűzd rá a dobozra a textilt. Fontos, hogy fehér legyen a textil, hófehér és vászon anyagot válasszál.
  3. Belülre rakjál kartont vagy papírt, esetleg egy újabb textil réteget, ami a háttere lesz a fotóknak.
  4. Oldalról felülről világítsd meg a dobozt. Én 10W-os hidegfényű az az 4000K magasabb színhőmérsékletű LED reflektort használtam, neked is érdemes minimum ilyen erősségű vagy 20W-os erősségű reflektort vásárolni. Ne válassz meleg fényű reflektort, mert akkor sárgásak lesznek a képeid, és nem lesz szép éles tiszta a tárgy. A reflektor erőssége, pedig attól fogg függeni, mekkora a dobozod. Egy cipősdoboz nagysághoz bőven elég a 10W-os, de már egy 10xcipősdoboz nagysághoz elkél a 20W-os fényerő.

Ha ezzel készen vagy nincs más dolgod, mint a dobozba behelyezned az elkészített tárgyat, és indulhat is a fotózás.

Az első a fotoboxos a második nem.

 

Mivel jó a gépem azt mondanám mind a két kép elfogadható. 🙂 De azért lássuk be, hogy a boxos kép jóval tökéletesebb, élénkebb, és profibb hatást tükröz. Tehát érdemes összedobni egy ilyen doboz. Hiszen a költsége összesen: 2000 Ft volt.

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com