Fogatlan elkészítése az így neveld a sárkányodból – polymerclay

Azt hittem sokkal nehezebb lesz majd elkészítenem Fogatlant az Így neveld a sárkányodból. De kellemesen csalódtam, hamar elkészült a sárkány süthető gyurmából. A szárnya nem lett olyan, mint szerettem volna, de végülis szándékosan nem lett nyitott szárnya, hogy mikor a gyerek hordja, ne törjön le. Tehát így készült Fogatlan süthető gyurmából ( polymerclay ):

Alapanyagok:

  • süthető gyurma

Elkészítésének menete képekben:

IMG_1314IMG_1316IMG_1317IMG_1318IMG_1322IMG_1323IMG_1324IMG_1326IMG_1327IMG_1328IMG_1331IMG_1332IMG_1334IMG_1338IMG_1341IMG_1342IMG_1345IMG_1347

Elkészítésének menete:

  1. A kezeddel melegítsd meg a gyurmát, és egy kör formát alakíts ki belőle. Lapítsd úgy, mint a fogatlan feje.
  2. Rakd rá a 6 db kiálló fül részeket érzékelőket a fejre. Majd tapaszd rá, szépen igazgasd el.
  3. Formálj egy henger alakot, amelynek a végét keskenyítsd el.
  4. Tapaszd össze a fej részt ezzel a hengeres formával, ami a teste lesz a sárkánynak.
  5. Formáld meg a szárnyakat és rakd rá a test részre.
  6. Formáld meg a farok részeket, majd ezt is tapaszd a test megfelelő részére.
  7. Ezután jönnek a tüskék, először a fejre, majd végig a testén a farka végéig. Pici apró háromszögekből lehet a legjobban kialakítani a tüskéket.
  8. Ezek után jöhetnek a lábak, formálj 4 db kisebb hengert, majd tapaszd a test aljára.
  9. Ezután formálj apró karmokat, minden lábra 3 db-ot. Ezek nagyon vékonyak, így használj segédpálcát az elhelyezésére.
  10. Ezután jöhet a piros farokrész is.
  11. Majd a szem. Először világos zöld kört rakd rá a sárkány fejére, majd a kisebb fekete kört és a legvégén egy fehér pöttyöt.
  12. Mintázd a sárkány testét, simítsd el azokat a hibákat, amiket eddig nem vettél észre.
  13. Mehet a sütőbe a gyurma használati utasításban leírt hőfokra és percre.
  14. Kihülés után kész is van a Fogatlan, amit rá lehet ragasztani bögrére, kanálra, csattra, vagy medálként is lehet hordani. De apró kis figuraként is lehet vele játszani 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.