Fehér képből, színes kép varázslása, gyerekeknek

Mikor valaki hirtelen ránéz erre a játék képre tényleg azt hiszi valamilyen káprázat történt. Pedig nem, a trükk az elkészítésében van. A gyerekek meg csak néznek. Aranyosak nagyon főleg mikor már tudják a trükk lényegét, és gyerekpajtásaiknak mutatják meg a varázslatot.

Ez a játék hatalmas önbizalom növelőként is hathat a gyerekre. Főleg, ha kiáll a többiek elé és megmutatja, milyen varázslatos dolgot tud. 🙂 Aztán pedig mehet a további gyártás, hogy mindenkinek legyen egy. Lehet pókemberes, indiános, hercegnős, pónis, mindegyik nagy örömöt fog okozni. És azt se felejtsük el, hogy a kép készítése közben a gyerek nagyon sok olyan dologgal találkozik, ami fejleszti a képességeit. Szóval szinte kihagyhatatlan ez a móka.

Anyagszükséglet:

– irattartó

– papír

– karton

– ceruza, filctol

– egyéb díszítő elemek

Elkészítésének menete (kicsi képre kattints és nagy lesz):

1. Alapanyagokról egy kis selfi 🙂

2. 3x akkora kartonlapot kell kivágni, mint az eredeti képünk, amit kinyomtattunk. Fontos, hogy a képnek megfelelően vágd ki a kartonlapot, hogy jól tudd majd összehajtani.

3. Az összehajtás.

4. A külső oldalra, vágjunk egy négyzet alakú lukat. Így fog kialakulni a varázskép kerete, amit majd fel kell díszíteni.

5. Vágjunk le az irattartó műanyagból akkorát, hogy a színes képünket elölről és hátulról is lefedje. Fontos, hogy úgy vágjuk ki a műanyagot, hogy a kép hosszabbik oldalánál legyen a műanyag hajtása. Ez azért fontos, mert így kevésbé fog gyűrődni a műanyag a mozgatás során, és jobban rásimul a színes képre. (Ha a képünk 15x12cm, akkor egy 15×24 cm-es műanyagot kell kivágni.)

6. A vékony nyomtatott képet egy vastag kartonlapra ragasztottam, amelyre egy fogantyút is készítettem. Ennek azért éreztem a szükségét, hogy ne görbüljön meg a kép, ne váljon púpossá, és hogy kezelhető legyen a kép egy gyerek számára is.

7. Keret díszítése. Én filctollal színeztem be, majd üvegfestékkel csináltam rá a domború mintákat. Végül dekor gumiból csináltam a csillagokat rá.

8. A műanyag fóliát ráragasztottam, a már kartonnal megerősített nyomtatott kép hátuljára. Fontos, hogy csakis a hátuljánál ragasszuk rá a nyomtatott képre. Mert így tud majd akadálytalanul mozogni a kép.

9. Kiszíneztem a képet, természetesen úgy hogy a műanyag fóliát addig felhajtottam.

10. A fóliát visszahajtottam a képre, és egy alkoholos filccel körberajzoltam a figurák körvonalait. Fontos, hogy minden vonal és csík szerepeljen a fólián is.

11. A kész keret, itt még nincs belehelyezve a kép.

12. Képpel együtt a keret. A műanyag fólia és a színes kép között van a keret egyik karton része.

Tehát ezzel kész is volnál. Most már lehet játszani és bűvészkedni. 🙂

One thought on “Fehér képből, színes kép varázslása, gyerekeknek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com