Extra csokis torta recept, vajas krémmel, ami nem gejl

A napokban ismét egy tortát kellett elkészítenem, ami extra csokit tartalmaz. Nem is volt kérdéses így számomra, hogy milyen tortát dobjak össze. A tejszínes krémet most nem választhattam, (pedig az a kedvencem), de a helyzet, a meleg és a tömény italok megkívánták a vajas tölteléket.

Persze eszem ágában nem volt tömény vajkrémet bele rakni a tortába, mert azért az túlzás lett volna. Inkább helyette alkalmaztam a mézes krémes, lágy, könnyed vajas töltelékét, amely igen könnyen csúszik, csak éppen csokis verzióban. Íme a torta recept:Természetesen a receptből a Holland kakaó kihagyhatatlan, mert az fogja adni a torta isteni kakaós csoki ízét. Mert hogy nem a cukor a lényeg a tortában hanem a kakaó 🙂 Így ha egy agyon cukrozott tortát szeretnél elkészíteni, akkor szerintem nem is olvasd tovább a bejegyzést. De ha egy igazán ütős, csokis bomba torta receptet szeretnél, amiben a csokit és a kakaót szeretnéd érezni, akkor gyere, és olvass tovább, mondom is a receptet.

Torta recept:

Csokis piskóta:

  • 10 tojás
  • 10 csapott evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál rumaroma vagy sütőrum

Vajas, csokis főzött krém

  • 2dl dara
  • 1 liter tej
  • 400g vaj
  • 150 g porcukor
  • 5 evőkanál hollandi kakaópor
  • ízlés szerint rumaroma vagy sütőrum

Elkészítésének menete képekben:

Elkészítésének menete:

1. A tojásokat mosd meg, és válaszd ketté a sárgáját a fehérjétől.

2. Kezd el habverővel felverni a tojásfehérjét, és közben rakd bele kanalanként a cukrot.

3. Ezután miközben még mindig vered a habot, kanalanként rakd bele a tojássárgájákat is.

4. Ezt követi a 7 kanál liszt, itt még mindig verd a habot, majd pedig a 3 kanál kakaópor.

5. Ezután állítsd le a habverőt és rakd bele az egy kanál olajat és rumot, majd óvatosan fakanállal keverd el az olajat és a rumot.

6. 180 fokra előmelegített sütőbe rakd be a piskótát, és süsd meg 30-35 perc alatt. A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki.

7. Ezután jöhet a krém összeállítása, Fogd meg a 2dl búzadarát és öntsd bele az 1 liter tejbe, főzd meg, és rakjál bele 3 evőkanál hollandi kakaóport. Főzd meg.

8. A puha 400g margarint habverővel turmixold össze a 150g porcukorral, és a hozzá való rummal vagy rumaromával.

9. Miután kihűlt a tejbedara, keverd össze a vajjal, és habverővel jó habosra keverd ki.

10. Vágd fel a piskótát, és töltsd meg a torta lapokat, hűtőben pihentesd egy órát.

11. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, és tegyél hozzá két evőkanál olajat, ezzel fogod megpuhítani.

12. Csorgasd rá a tortára. Majd a tortát rakd egy éjszakára a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.

 

És ezzel készen is van a csokis torta finomság. Jó étvágyat mindenkinek hozzá, és kellemes cukrászkodást 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com