Év végi ajándék a tanítónéniknek gyerekkézzel

Az év vége közeledtével a szülők nagy bajban szoktak lenni, ugyanis nagyon sokuk egyáltalán nem tudja mit is adjon a tanítónéninek, tanítónéniknek. Sokan könyvutalványt, esetleg ajándékutalványt vagy más tárggyal próbálnak kedveskedni. Véleményem szerint ebben az anyagias világban ezt a dolgot is túl lihegi jó pár szülő. Versengenek egymással, és közben elfelejtik miről is kellene szólnia ennek az év zárásnak.

Személy szerint én szeretem ha az ajándékot a gyerekek készítik el. Így a gyerek tudja adni az ajándékot és nem a szülő. Mert ugye a gyereknek nincs semmije, nem tud adni szinte semmit (tárgyi dolgok, anyagi javak). De ha azt az ajándékot a két kezével készíti, akkor adhat a szeretetéből. És azt hiszem ez a lényege az egésznek, hogy a gyerek valóban érezze, hogy tud adni, a tanítónéni, pedig egy olyan ajándékot kapjon, amit a gyerek készít neki.

És bizony, van sok olyan ajándék, amelynek van értéke (még anyagilag is), és jól is mutat. De ha esetleg valaki még sem tartja ezeket az ajándékokat elég értékesnek… hát én azon egyébként elgondolkodnék, hogy miért nem. Na szóval, ha nem tartja valaki ezt ennyire értékesnek még mindig mellé lehet csapni egy ajándékutalványt.

A mostani ötlet, pedig a zsugorkafóliából készült nyaklánc és karkötő. (Lesz még 2 ötlet)

Tehát ha a tanítónéni, vagy óvónéni szereti az egyedi ékszereket, akkor ez az ajándék tökéletes lehet számára.

A zsugorkázásról bővebben itt olvashatsz, illetve az elkészítési tapasztalatokat is elolvashatod:

Zsugorkázás

Alapanyagok:

  • zsugorka fólia (kb.260-500 Ft/A4 lap)
  • filctoll vagy ceruza
  • minta
  • sütő
  • szerelékek, karkötő alap

Elkészítése képekben:

Karkötő elkészítésének menete:

  1. Zsugorka fólia megcsiszolt oldalára rajzoltassuk rá a gyerkőccel a kívánt mintát. Nálunk a lányzó maci csoportba jár, így macikat rajzolt a zsugorka fóliára.
  2. Vágd körbe a rajzot, majd rakd be a sütőbe. Én elektromos sütőben 110-130 fokra szoktam berakni, addig, amíg vissza nem lapul a tepsibe.
  3. Miután kihült a szerelékek segítségével ráraktam a kaarkötő láncra a macikat.

És ezzel el is készült az ajándék. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, anyagilag sem kellett csődbe juttatnod magadat, a gyerkőc csinálta, és abszolút egyedi lett.

Tehát aki teheti a gyerkőccel csináljon ilyen ajándékot, és ha marad fólia, akkor saját magatoknak is készíthettek karkötőket medálokat. A gyümölcsös karkötő vagy medál esetleg fülbevaló is nagyon jól mutat, de ha kicsi muffinokat rajzoltok a zsugorfóliára azok is ötletesek. Nagyon sok kifestő található az interneten, így szinte azt rajzolhattok rá, amit csak szeretnétek. És ebben az esetben még rajztudásra sincs egyáltalán szükség, hiszen a zsugorka fólia átlátszó, így csak egyszerűen át kell másolni rá a mintát.

A medál is hasonló képpen készül azzal az eltéréssel, hogy nem kell szerelékekkel bajlódni. Aki ugyes az a zsugorka fóliát gyöngyel körbe is foglalhatja. És ha ennél is ügyesebbek vagyunk, akkor pedig egy fém foglalatba is belehelyezhető. Habár az utóbbi nagyon macerás, hisz pontosan illenie kell a fém medálba a zsugorka fóliának.

Tagged , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com