Esküvőre pénzt ajándékba, íme egy ötlet

Egyre elterjedtebb, hogy mikor esküvőre hívják meg az ember lányát, akkor a nászpár nem ajándékot, hanem bizony pénzt kér ajándékba. Aminek lássuk be nyomós technikai okai vannak. No meg egyszerűbb intézni a dolgot is. De azért még sem lehet csak úgy odaadni a nászpárnak a kigondolt összeget, hanem azt fel kell öltöztetni egy csinos kis borítékba. Szóval mivel ismét hivatalosak voltunk egy esküvőre, alkottam is egyet.

Tavaly már készítettem egyet, de idén úgy döntöttem, hogy nagyobb változtatásokat eszközölök, mert a tavalyival nem voltam elégedett. Mondhatnánk az idei sokkal letisztultabb, kifinomultabbra sikeredett. Szerettem volna az Up, azaz a Fel mesét picit bele vinni a stílusba, mert annyira szuper történet, volt, és a színes lufik a házban, meg a szerelmes pár. Szóval szerintem jól illik egy ilyen ajándékhoz ez a háttértörténet. Persze ez csupán az én meglátásom. 🙂

A tavalyi bonyolultabb volt az ideinél, de íme így nézett ki, ennél a típusnál több információ helyezhető el a boríték belsejében:

pénzes boríték

És az idei:

IMG_0151

Az ideinek az elkészítésének menete képekben:

Elkészítésének menete:

 1. Vágd a lapot akkorára, amekkorára szeretnéd a köszönő lapot. Én 17 cm-esre vágtam, a magassága pedig maradt 21 cm.
 2. Szike segítségével mindkét oldaltól 7-7 cm-ertől húzzál vonalat (3×7=21) így kapni fogsz 3 egyenlő nagyságú részt. A szikével óvatosan vágjuk meg a papírt, úgy hogy még ne vágjuk szét a papírt, de egy erős vágás vonal keletkezzen. Így a vastagabb papírt könnyedén be lehet hajtani, és a hajtás is szép egyenletes lesz. Ez amolyan segédvonal.
 3. Vágj le egy hosszúkás papírt, amit úgy hajts be ahogy a képen látod. A lényege, hogy a borítékon könnyen csúsztatható legyen, így pár milliméternyire lógjon túl, így könnyedén levehetővé válik.
 4. Színes lapokból vágj szívecskéket, én a szivárvány színeiben vágtam a szíveket ki.
 5. Vágj pár cérnát, vagy fonalat, amelyek, majd a szívecskés lufik madzagjai lesznek.
 6. Ragaszd rá a papírra, én technokolt használtam, szerintem ez a legjobb ragasztó ehhez a feladathoz.
 7. Ezután a szívecskéket óvatosan hajtsd félbe, hogy térbeli alakot kapjanak a szívek.
 8. Ragaszd a lapra a szívecskéket a kívánt mintába.
 9. Vágj ki egy kisebb lapot, amit ragassz úgy fel, hogy takard vele a fonalak alját, és hogy bele férjen a papír pénz. De úgy hogy ne csúszkáljon benne.
 10. A kapocs végét technokollal ragasztózd be, majd mártsd bele a csillámporba. Ezután rakd olyan helyre, ahova bele tudod szúrni, így könnyedén meg tud száradni a ragasztó a csillámporral egyenletesen.
 11. 2 db virág formájú lapot vágj ki, majd a széleit hajtsd be, hogy térbeli hatást érj el.
 12. A virágformájú papír szélét fest be festékkel. Rakd félre hogy megszáradjon.
 13. Egy kevés csipkét hajts úgy, hogy olyan formát kapj, mint amit a képen látsz, de igazából többféleképpen behajthatod, attól függően milyen formát szeretnél. A csipkét a közepénél vard össze pár öltéssel, hogy ne csússzon szét.
 14. Miután megszáradt az összes elem, össze tudod rakni. Én azért hogy a papír ne hajoljon össze vissza, szikével mindegyik lapra vágtam szikével egy pici nyílást, amibe pontosan bele fért a kapocs.
 15. És ezzel kész is van a boríték, csak még egy számodra kedves idézetet keress, nyomtass ki, és ragaszd rá az alsó szabad részre.
 16. Nem is volt olyan nehéz, mégis igen szépen néz ki az eredmény 🙂 Én mikor átadtam, egyből megkaptam, a jaj de szép jelzőt rá a menyasszonytól 🙂

Szóval így lehet elegánsan és könnyen pénzt adni ajándékba az esküvőn a párnak 🙂

Tagged , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com