Epoxy kétkomponensű ragasztó tesztje

Nemrég kipróbáltam ezt a ragasztót. Ugyanis a süthető gyurmát szerettem volna jó erősen és tartósan a bögréhez ragasztani. A ragasztó paraméterei nagyon pozitívak voltak, mert +70 fokot is kibír a kötés, tehát a mosogató gépben sem jön le a rá ragasztott minta. Több helyen próbáltam amúgy informálódni, mi is lenne a legjobb a ragasztó, ami tényleg tart is, sokan meg is említették ezt a ragasztót, de egy dolgot nem mondtak róla.

Még pedig azt hogy rettenetesen büdös. Dolgoztam már többféle ragasztóval, de egyiknek sem volt ennyire erőteljes és büdös szaga. Még az ékszer gyantának sem, vagy a pillanatragasztónak sem. Szóval aki epoxy két komponensű ragasztót szeretne használni mindenféleképpen készüljön fel rá, hogy zárt térben egyáltalán ne használja ezt a ragasztót.

Mit lehet vele ragasztani:

-porcelán

-üveg

-műanyag

-fém (habár rá van írva, hogy néhány fémnél korróziót okozhat )

A kötése tényleg jó, és stabil, és átlátszóra szárad meg, jobban lehet dolgozni vele, mint a pillanat ragasztóval, mert a kötési ideje hosszabb.

Íme amit én teszteltem:

epoxy ragasztó

Ezzel a típussal az volt amúgy a bajom, hogy két külön tubus volt, így nagyobb volt az esély arra, hogy a két komponens nem egyenlő nagyságban fog kinyomódni.

Így ha teheted olyan ragasztót keressél, amelyben egyszerre kell kinyomni a két komponenst. És biztosan egyenlő nagyságban keveredik a két ragasztó komponens. Mert akkor lesz a legjobb kötése.

+TIPP: Bármilyen ügyes is vagy, sajnos van, hogy a ragasztó kimegy a minta alól, ilyenkor etil alkohollal tudod leoldani a ragasztót foltmentesen, vagy más oldószerrel még száradás előtt. Száradás után már csak reszeléssel mechanikusan.

De a ragasztóknak mindig rajta van a termékleírásán, hogy hogyan kezeljük, milyen védelmi előírásokat tartsunk be.

+INFÓ: Megkérdeztem, körbejártam, és a szakember azt mondja, hogy mindegyik epoxy két komponensű ragasztó erősen büdös, az epoxy mivolta miatt, szóval ezt nem lehet megúszni. 🙁

Tagged , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com