Egyszerű gyöngyös szalagos karkötő

Ezt a karkötőt tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, de ennek ellenére mégis jól mutat. Ha nem látnád el sem hinnéd, hogy ez csak ennyi, pedig igen. Íme a szalagos karkötő:

Ebből a karkötőből, pillanatok alatt több darab is elkészíthető… Na jó természetesen nem, de talán ez a leggyorsabban elkészíthető karkötő típus, amivel eddig dolgom volt, és tényleg jól is mutatott. Még a csatját sem kell agyon bonyolítani, hiszen magát a szalagot kell csak masnira kötni, és ezzel kész is a csuklóra való felhelyezés. Ezt még komolyan mondom férfiaknak is ajánlom. Ha meg akarjátok lepni a kedveseteket egy különleges karkötővel… Na ez garantáltan különleges lesz. 🙂

És most, hogy már nem tudok mit írni a dologról, de tényleg, annyira egyszerű, hogy jöjjenek is az elkészítésének képei.

Alapanyag:

– szalag

– gyöngy

– cérna, tű

Elkészítésének menete:

1. A szalag végét egy öngyújtóval, vagy a gyertya lángjával érdemes megpörkölni, hogy a későbbiekben a szalag ne kezdjen foszlani. A Hő hatására a szalagban lévő műanyag szálak megolvadnak és nem engedik hogy a szálak kibomoljanak. Érdemes arra is vigyázni, hogy úgy tartsd a szalagot, hogy ne kormozódjon be a folyamat közben. Pár pillanatra a láng közelébe tartod és gyorsan el is viszed.

2. Ha ez kész, akkor a szalag végétől kb. 10 cm-rel kell felvarrni az első gyöngyöt. Ezután jöhet a szalag hajtás, majd a következő gyöngy, és utána ismét egy szalag hajtás és a gyöngy. Folytatva a sort addig, amíg el nem éred a kívánt hosszt. Majd a lezáró végnél is hagysz 10 cm-ert. Ezzel kész is az egész. 🙂

Jó alkotást mindenkinek 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com