Dekorgumiból rózsa készítésének bemutatása

Sajnos nem az én fejemből pattant ki az ötlet, hogy dekorgumiból lehet virágokat is készíteni, de az ötlet nagyon tetszett, így készítettem hozzá egy videó segédletet is, amelynek segítségével te is el tudod készíteni ezeket a rózsákat. Egy pici kísérletre szükség volt, ugyanis nálunk Magyarországon nem lehet még olyan vékony dekorgumit kapni, amit külföldön már igen. Ezért 3 prototípus született meg a végleges forma előtt. De ezzel a műhely titokkal nem fárasztalak, csapjunk bele az alkotásba, íme így készül a rózsa dekorgumiból:Alapanyagok:

  • dekorgumi
  • vasaló, vagy hajegyenesítő
  • ragasztópisztoly
  • alufólia


Elkészítésének menete:

1. kötőtű vagy valami más hegyesebb dolog segítségével, átrajzoljuk a dekorgumira a szirom mintákat. 2 nagyságú sziromnak kell lennie. A belső szirmok és az annál nagyobb külső szirmok.

2. Kivágjuk őket, majd a vasaló, vagy hajegyenesítő segítségével megmelegítjük a dekorgumit. Ezáltal nyúlni fog, majd visszadermed. Érdemes figyelni rá, hogy mindig pici húzó mozdulatokkal nyújtsd a dekorgumit, hogy ne tépődjön, szakadjon. Pár az én kezem között is elszakadt. És azt vettem észre, hogy a dekorgumi minőségétől függ mennyi szakad el a kezedben. Aztán ahogyan a videóban mutatom, gyürködd, csavard, hogy olyan szép tónusos legyen a dekorgumi.

3. Az alufóliából egy nagyjából kúp alakú testet formáltam, és arra kezdtem ráragasztani a szirmokat. Persze először a tetejére ragasztottam egy ugyan olyan színű dekorgumi darabot, hogy az alufólia egyáltalán ne látszódjon. Igyekeztem a rózsához hasonlóan elhelyezni a szirmokat, hogy minnél valósághűbb legyen a rózsa.

És ha sikerül az összes szirmot felragasztanod, azzal kész is vagy 🙂

FIGYELMEZTETÉS:

Azt vettem észre, hogy mikor kézzel dörzsölgetem a szirmokat, a mutató ujjam igen csak kidörzsölődött és pirossá vált. Nem egy kellemes dolog, kb egy rózsa elkészítésénél jön ki és 2 nap míg elmúlik. Ez sajnos annak köszönhető, hogy a dekorgumi ami kapható most nálunk kicsiny országunkban nagyon vastag, így sokáig kell dörzsölgetni, hogy a dekorgumi vékonyodjon. Erre figyeljetek, nehogy meglepetésként érjen titeket a dolog. És aki esetleg tud vékonyabb dekorgumit, az ne tartsa magában, mert szerintem sokunknak megkönnyítheti az alkotás folyamatát. 🙂

Sok szép rózsát neked, és ha megcsinálod, szívesen fogadom a Te alkotásaid képét is 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com