Clay & Crochet kerámia és fonál alapanyagokból alkotó kézműves

Kéfer-Varga Adrienn vagyok, a Clay & Crochet név alatt tevékenykedem. Jellemzően kerámiákat, horgolásokat és amigurumi figurákat készítek.

Ha visszagondolok egész kisgyermek koromtól alkotok. Édesapám szavai szerintem elraktározódtak tudatalattimban,aki mindig azt mondta,hogy a legjobban a saját,kézzel készített alkotásaimnak örül a legjobban egy-egy ünnep alkalmából. Mindig is arra ösztönzött,hogy magam találjak ki és készítsek ajándékokat.

Kötni-horgolni édesanyámtól tanultam meg szintén gyermekkoromban. Aztán sokáig nem használtam ezt a tudást, mígnem pár évvel ezelőtt valami sugallatra elővettem a régi tűimet. Azóta viszont folyamatosan használom őket! Lakásba

való kiegészítőket,dekorációkat, használati tárgyakat egyaránt horgolok. A pólófonallal nemrég kerültem közelebbi ismeretségbe, amiből szőnyeget és különböző tárolókat készítek.

Nagyon kedves elfoglaltságaim közé tartoznak az amigurumi figurák horgolása is. Ezek a figurák külön személyiséggel rendelkeznek. Izgalmas, ahogy készítésük közben a sok kis apró “alkatrészből” összeáll a figura, az állatka, karakterük lesz. A legtöbbjüket ezért el is keresztelem. Lányos és fiús verziót is készítek belőlük. 100% pamut fonalból horgolom őket, szintetikus anyaggal tömöm ki a belsejüket, így langyos vízzel, kézzel moshatók,és nem deformálódnak.

Az agyaggal jóval később,már felnőttként történt az első találkozásom. Kézműves vásárokon mindig lenyűgözött, ahogy a fazekas mester egy agyagdarabból milyen varázslatot képes csinálni a korongon. Olyan könnyednek, légiesnek tűnt az egész folyamat. Elkapott az ” Ezt én is szeretném megtanulni!” érzés. Persze ez a valóságban nem volt ennyire könnyű. Rengeteg küzdelem,gyakorlás kellett,amíg egyáltalán középre tudtam helyezni az agyagdarabot,hogy formázni tudjam. Na de annál csodálatosabb érzés nincs is, amikor már azt éreztem, hogy uralni tudom az agyagot,szinte a végtelenségig formázhatom. Már-már misztikus érzés, hiszen mind a négy őselem, a föld, a víz, a levegő és a tűz fontos szerepet játszik, amíg egy darab nyers agyagból kész kerámia lesz. Terrakotta és mázas kerámiákat készítek, hagyományos technikával, kézzel korongolva és díszítve. Ezenkívül laptechnikát is előszeretettel alkalmazok. Vörösre és fehérre égő agyagot, illetve káros anyag menetes mázakat használok. Minden darabomnak lelke van és mivel kézzel készülnek,nincs köztük két tökéletesen egyforma darab, ettől válnak igazán egyedivé és személyessé.

A kerámiázás és a horgolás jelent számomra egy folyamatos, mindig újra törekvő inspirációt. A formák, a színek, az új figurák végtelen variációja mindig újabb és újabb ötleteket szül.

Kerámia és fonal alkotásaim képekben:

1. Web, webshop  és a web elérhetőség:

Weboldal

Facebook

Pinterest

Instagramon kefervargaadrienn

2. Amit a leggyakrabban vásárolnak tőlem:

2018-ban

  • Álommanók, állatkák amigurumi technikával ( 23-42cm) 3800-8000 Ft

  • Manók karácsonyi és tavaszi verzióban,hóemberek (10-12 cm-es amigurumik) 1200 Ft-tól

  • Kerámia szappantartók (különböző mázasak) 1200-1500 Ft

  • Kerámia lógatható díszek  (karácsonyi,húsvéti vegyesen) 300-1200 Ft

  • Horgolt tárolók 1200 Ft-tól

3. A bolt megtalálhatósága:

Most jelenleg weben keresztül tudsz vásárolni tőlem, nem járok rendszeres kézműves vásárra.

 

Tagged , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com