Baba csörgő játék készítése egyszerűen.

Mikor a pindurkáim babák voltak, alig tudta lefoglalni őket valami. Igazából a távirányítóban, a palackban a telefonomban, és a ruhák címkéjében lemerült az érdeklődésük. A gyerekjátékok egyszerűen nem foglalkoztatták őket, pedig azért bővelkedtünk bennük, mert annyi mindent kaptunk a rokonságtól. Ezeknek az eseményeknek köszönhetően, most egy olyan babajátékot készítettem, ami erősen felkelti a babák érdeklődését. Sőt még az én 5 évesem is minimum 5 percig bogarászta és nézegette ezt a kockácskát. Szóval szerintem garantált a siker 🙂 Anyukáknak végre ad egy kis időt a hajmosásra és a pisiszünetre… 🙂 😛 Íme így készül a baba játék:

Az elkészítése sem bonyolult. És szándékosan olyan anyagot használtam, aminek az oldalát nem kell elvarrni, tartása is van és még baba barát is.

Mutatom az elkészítésének menetét képekben:

IMG_1152IMG_1154IMG_1160IMG_1166IMG_1170IMG_1182IMG_1183IMG_1186IMG_1189IMG_1190IMG_1197

Elkészítésének leírása:

  1. Vágj ki 6 db egyenlő négyzet alakú lapot.
  2.  Mindegyikre csinálj valami mintát. Hímezhetsz rá, vagy felvarrhatsz rá gombot, mintát, és a ruhacímkéhez hasonló logókat. Érdemes kontrasztos színeket használni, hogy még jobban felkeltse a baba érdeklődését a szín is.
  3. A négyzeteket varrd egymáshoz pelenka öltéssel. Figyelj rá, hogy úgy varrd össze a részeket, mint egy kocka oldalai. De egy oldalnál hagy meg a lukat, mert ott fogjuk a kockába beletölteni a belső dolgokat.
  4. Végy két kindertojás műanyagot és töltsd meg. Töltheted gyönggyel, rizzsel, búzával, kölessel, igazából mindegy csak csörögjön.
  5. A sütőpapírt gyűrd össze és úgy rakd a kocka belsejébe. Érdemes olyan darabokban belerakni a sütőpapírt, hogy mindig a kocka szélén legyen. Ez azért fontos, mert a sütőpapír fogja kiadni a zörgő hangot. Így ha a baba a kocka széléhez ér a sütőpapír egyből zörögni fog. A maradék helyre rakhatsz vatelint. Majd a kocka közepébe a 2 db kindertojás műanyagot.
  6. Miután megtöltötted a kockát, az utolsó részt is varrd össze. Ha szeretnél akasztót a kockára, akkor ehhez a részhez varrd hozzá a szalag hurkot.

És ezzel készen is vagy. Ha te nagyon aggódós anyuka vagy, akkor menj kétszer át a varráson. De mivel én dupla cérnával varrtam az egész kockát, ráadásul vastag hímzőfonállal, így nehezen fog bomlani a varrás. De mint mondtam menjünk biztosra, a gyereknyál egy érdekes és veszélyes vegyület, sok mindenre képes 😛 😀 😛

Ezek után nincs más dolgod, mint ajándékba adni, vagy a gyerkőcnek odaadni, és végre fellélegezhetsz egy picit, mert a gyerkőc végre el lesz magában.

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com