Baba cipő kötése – képes bemutató

Úgy adta a sors, hogy egyszerre lett várandós a nővérem és a húgom is. Én viccesnek tartom a dolgot, ők már kevésbé. 🙂 De nem is ez a lényeg, hanem inkább az, hogy így lehetőségem nyílt az aktivizálódásra, és gyárthatok ici-pici baba cipellőket, és egyéb más babaholmikat. Imádom a baba illatot, a vele járó nem alvást már kevésbé, de most végre eljött az a pillanat, hogy aludhatok is meg baba illat is lesz… 😛 🙂 Szóval gyorsan neki is álltam a gyártásnak.

Minta:

Anyagszükséglet:

  • fonal (baby fonal)
  • kötőtű 3-as
  • egyéb díszítő elemek

Elkészítésének menete (ha a kicsi képre rákattintasz nagy lesz):

  1. Először az első képhez hasonló téglalap féleséget kell kötni. Én összesen 73 szemet szedtem fel a kötőtűre, ezt 24 sorban kötöttem, majd a 25, sortól szűkítettem a mintát, egyszerű sor lezárással, majd folytattam tovább a kötést, 22 sorig.
  2. A lábszár részét felülről lefelé haladva dolgoztam össze (összekötöttem, hogy ruganyos maradjon az anyag)
  3. Majd a 3-es és 4-es képen látható módon az elülső részt visszahajtottam a kötés szélhez, hogy össze tudjam dolgozni.
  4. Miután összedolgoztam az oldalát a cipőcskének, jöhetett az alja. Szimmetrikusan hajtottam félbe az anyagot, és csak a cipő hátuljának részét dolgoztam össze kötéssel. Az eleje részét összevarrtam, hogy a kötés kör formájúvá álljon össze, fodrozva az anyagot.
  5. Ezután már csak a felső részét kellett összevarrni. Pont úgy mint az alsónál fodrozva az anyagot. Aztán kifordítod, hogy az összedolgozás ne látszódjon és kész is.
  6. Díszítés

Remélem ez alapján el tudjátok készíteni ti is a baba cipőcskéiteket. A méretet úgy csináltam, hogy újszülött babára is jó legyen, de én egy 3 hónaposra adnám rá, 8cm-es a talp hossza alap állapotban, de még kényelmesen 11cm-ig nyúlik. (Megnéztem cipő táblázatban a 8 cm koraszülöttre jó és 11 cm-es baba láb az kb. 9-18 hó ). De mivel a babák nem ugyan akkorák, és ki tudja mekkora súllyal fognak születni, így ez a kötés picit lutri is, de nagyjából azért behatárolható 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com