Árvácska készítése filcből – képes leírással videóval DIY

Itt a tavasz, azaz jó lenne, ha már itt lenne a tavasz, de csak jön a sok hó. És jó lenne már ha jönnének a virágok. Az ország gólyája is elindult felénk, szóval valami készülődik, de még nincs itt. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy otthon mindenki tud készíteni magának filcből virágot, amivel tudja díszíteni az otthonát. Az elkészítése nem nehéz, nehézségi skálán 1-10 ig olyan 2-es szintű. Szóval bátran neki lehet állni ennek a DIY projektnek, már csak azért is, mert a cikkben egy videó segédletet is találsz, amivel könnyedén el tudod készíteni ezt az árvácskát.

Alapanyagok:

– filc több színben

-drót

-gyöngy

-cserép

-hungarocell

-ragasztópisztoly

Elkészítésének menete képekkel:

Elkészítésének leírása:

  1. A filc anyagra egy szívecskéhez hasonlító mintát kell kivágni, amelyből a virág szirmai fognak elkészülni. Árvácskánál 3 azonos színű és két különböző színű virágszirom szokott lenni, amely a fajra igen jellegzetes.
  2. Ezután kézzel össz kell varrni a szirmokat. Csak az első varrásánál kell rögzíteni a varrást, utána már csak fel le öltéssel kell haladni a szirmoknál sorban. Ez azért szükséges, mert ha a cérnát majd jól meghúzod akkor ettől fog kialakulni a redőzött forma, azaz térben ilyenkor lesz a sziromnak +D formája. Az első szirom elejét varrd össze az utolsó szirom végével meghúzott cérnával, úgy hogy a kör közepe teljesen összeérjen. 5.kép
  3. Vágjál egy zöld színű csíkot, ami majd a virág szára lesz, és keress egy gombot vagy gyöngyöt, amit a virág közepére tudsz, majd ragasztani. Mielőtt a gyöngyöt ráragasztod a virág közepére, filctol segítségével rajzolj a szirmokra csíkokat. Árvácskánál ez szintén egy jellegzetes külső megjelenési forma. Ha megvagy a rajzolással ragasztópisztoly segítségével ragaszt a gyöngyöt a virág közepére.
  4. Vágj egy drótot, amire csavard rá a zöld filcet. A legkönnyebben ragasztópisztoly segítségével tudod a dróthoz ragasztani a filcet.
  5. Ha ez megvan akkor ragaszd a virág szárát a virághoz.
  6. Ezután jöhetnek a levelek.
  7. És ezzel készen is vagy, ezek után nincsen már más dolgod, mint valami cserepet kerítened a virágoknak.

Természetesen a folyamatról videósegédlet is készült, amelyet itt tudsz megnézni. Ha nem akarsz lemaradni a következő alkotásról, akkor érdemes feliratkoznod a youtube csatornára.

 

Tagged , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com