Alumínium dobozokból rózsa

Szeretek újrahasznosítani, és adódott egy lehetőségem, amikor is eljött az ideje annak, hogy a gondosan gyűjtögetett alumínium dobozokat most felhasználjam. Habár a család férfi tagjai nem igazán aktivizálták magukat a dobozok üressé tételében, mégis akadt jó pár doboz, amiből ez a szép ledes rózsasor megszülethetett.Alapanyagok:

 • sörös vagy üdítős alumínium dobozok
 • Led fényfüzér
 • ragasztópisztoly
 • olló (ami ki fog csorbulni)
 • szike

Elkészítésének menete képekben:

IMG_1544 IMG_1547 IMG_1548 IMG_1549 IMG_1551

Alumínium rózsa elkészítésének menete:

 1. Az alumínium dobozt az alsó részénél szúrd meg, pont annyira, hogy ollóval be tudj férni, és tovább tud vágni az alumínium dobozt, úgy hogy a doboz keményebb aljától megszabadulj. Csináld meg ezt a doboz tetejénél is.
 2. Ha ezzel megvagy, akkor egy hengert kapsz, amin át tudsz nézni. Hosszában vágd el a dobozt, hogy ki tudd teríteni lapra az alumínium dobozt.
 3. Miután kiterítetted, a minta segítségével, karcold meg az alumíniumot, hogy tud hol kell majd kivágni a virágmintát.
 4. Vágd ki a virág részeket. 2 db nagyobb szirom részre lesz szükséged, és 1 db kisebb szirom részre. Vigyázz a kezedre, mert az alumínium vág. De a legrosszabb mégis az benne, hogyha nem egyenletesen vágod a szirom szélét és amolyan kis tüskék képződnek, akkor az szúr is mint egy tüske. Szóval csak óvatosan. Figyelj arra is, hogy az összes alumínium darabkát gyűjts össze, mert ha abba valaki beleül, vagy belelép, az  szintén nem egy kellemes dolog, a pici gyerekekről nem is beszélve.
 5. Hajtsd meg a szirmok szélét lefele irányba, majd középen is hajlítsd be az alumíniumot. Ezzel a folyamattal fogod megkapni a szirom formát.
 6. Miután behajlítottad a szirmokat, ragaszd egymáshoz őket. Először a 2 nagyobb darabot, a szirmokat keresztbe eltolva. Majd utána a közepébe a kisebbet.
 7. Ezzel kész is a rózsa, még annyi a dolgod, hogy vagy a ledsor égőjét beledugod a rózsa közepébe amit kilukasztottál, vagy egy pálcikára ragasztod fel és vázába teszed dekorációként.
Tagged , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com