Ajándék óvónéniknek gyerekkézzel

Mint ahogy említettem, itt van a következő ajándék ötlet, amit a gyerekek is el tudnak készíteni könnyedén. Már Karácsonykor mutattam egy másik formáját is ennek az ajándéknak, de ez ami most következik még annál is egyszerűbb, és nem utolsó sorban mutatós.Erről a technikáról bővebben itt olvashatsz: Bögre készítés

Alapanyagok:

-bögre

-porcelán filctol

-öntapadós matrica

Elkészítésének menete képekben:

Bögre elkészítésének menete:

  1. Tisztítsd le a bögrét, hogy ne legyen zsíros a felülete. Ugyanis ha zsíros marad a felülete a porcelán festék nem tapad rá.
  2. Az öntapadós matricára rajzold rá a kívánt mintát, majd vágd ki. A matrica darabokat ragaszd rá a bögrére.
  3. Add a gyermek kezébe a filctollat és kérd meg, hogy kezdje el pöttyözni a bögrét.
  4. Miután megszáradt a porcelánfesték, szedd le óvatosan a bögréről a matricákat. Óvatosan, mert a matricával együtt jöhet a porcelán festék is.
  5. Süsd ki a sütőben a poharat a porcelán filctolra írt adatok alapján, hogy fixáld a mintát.

És ezzel már kész is az ajándék. Az óvónéninek lesz egy névre szóló menő bögréje, amiből mosolyogva ihatja a kávét, vagy a teát.

Amúgy a bögrék változatai kifogyhatatlan, nagyon sok féle és mintájut lehet készíteni. Akár egy vicces mondással fel lehet dobni, vagy tábla festékkel lefesteni a bögrét, hogy a bögrére később krétával is lehessen írni vagy rajzolni. Szóval a bögrés ajándék variációi kifogyhatatlan.

Azonban ez a pöttyözéses technika lehetővé teszi, hogy a gyerekek minden szorongás nélkül, olyat készítsenek, ami még a lakberendezési design boltokban is büszkén megállja a helyét.

 

Tagged , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Ajándék óvónéniknek gyerekkézzel

  1. Szia! Szeretnék kérdezni valamit, remélem tudsz segíteni 🙂
    Az oviban az óvónéniknek egy kaspót csinálunk a gyerekekkel, mindenki rárajzolja üvegfestékkel a jelét. Én szerettem volna egy keretet adni ennek az egésznek, de a festék nagyon könnyen lejön a kaspóról. Lehet ezt valahogy fixálni vagy csinálni vele valamit, hogy ne jöjjön le róla? Sajnos nem én vásároltam a festéket, nem a legjobb választás volt az üvegfesték, de most már ezzel kellene kezdeni valamit ha lehet! Előre is köszönöm a segítséget!! Szép napot!

    1. Ha nem tudsz mást csinálni ebben az esetben valamilyen átlátszó lakkot ajánlanék az egész fixálására, amit spray formájában ráfújsz. A boltokban, hipermarketekben is kapható ha jól emlékszem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com